Brýle pro šťastný úsměv očí každého cyklisty

Tagy:
Brýle pro šťastný úsměv očí každého cyklisty>

Cyklistika dokáže podle vědců  zlepšit náladu a působí uspokojivě. Pohyb v nás aktivuje endorfiny - hormony štěstí a vyčaruje úsměv na tváři. Úsměvy léčí, pomáhají i nyní, kdy se skrývají za nákrčnikem. Pořád se však ještě můžeme smát očima a rozdávat tak pozitivní energii dál. Oční kontakt a smějící se oči významně zjednodušují naši komunikaci s ostatními lidmi. Naše oči odrážejí naše pocity z osoby, se kterou mluvíme, a to zejména to, jestli ji vnímáme pozitivně nebo negativně. Americký výzkumník Paul Ekman studoval smích lidí. Zjistil, které svaly tváře se v rámci jednotlivých úsměvů aktivují, a následně definoval 19 různých druhů smíchu. Jen jeden z 19 výrazů tváře během úsměvu je však opravdu skutečný.  Definuje ho právě oční sval, který je hvězdou upřímného smíchu, způsobuje přivírání očí v rozích a tvorbu linií smíchu, která připomíná vějíř. Dostal název Duchenneho smích – smích očima.  Usmívejte se očima a chraňte si svůj zrak:

 Proč brýle při cyklistice nesmí chybět:

  1. UV záření není zachytávané oční rohovkou ani duhovkou, ale dopadá přímo na sítnici oka, na které způsobuje poškození kvality zraku.
  2. I když je zamračeno. Oblačnost vůbec neovlivňuje intenzitu UV záření, proto by se měly nosit brýle také v zamračených nebo dokonce sychravých dnech.
  3. Malé ale škodlivé. Při cyklistice vám oči poškozují a unavuji i mikroskopické částečky prachu, sněhu a ledu, ale také vítr, který nadměrně vysušuje oči, a tím vzniká pocit podráždění oka, což vede ke snížení soustředěnosti.

Nejprodávanější na Holokolo:

  1. TIFOSI INTENSE: Brýle Intense mají lehký, odolný anárazuvzdorný rám, čočky odolné vůči poškrábání ataké protismykové prvky pro aktivní životní styl.
  2. TIFOSI ALLIANT: Aerodynamické hrany a prvotřídní materiály definují ALLIANT jako výkonné slunečné brýle pro cyklisty, běžce a vytrvalostní běžce. Čočky s větracími otvory zlepšují proudění vzduchu, zatímco nastavitelné flexibilní straničky a nosník z hydrofilní gumy zvyšují přilnavost při pocení a zaručují tak dokonalé a stabilní nošení.
  3. TIFOSI TRACK: TRACK brýle jsou vyrobené z Grilamid TR-90, homopolyamidového nylonu vyznačujícího se extrémně vysokou alternativní pevností v ohybu, nízkou hustotou a vysokou odolností vůči chemickému a UV poškození. Brýle mají hydrofilní gumové straničky a protismykový nosník, který zaručuje jejich stabilitu.

 

TOP Strava pro vaše oči: Základní součástí jídelníčku by měly být zejména omega 3-mastné kyseliny a dostatek minerálů a vitamínů.

Mrkev, rajčata a všechno oranžové a červené -  je bohaté na obsah vitamínů A, C a vitamín E chrání před šeroslepotou.

Špenát, kapusta a všechno zelené - chrání sítnici oka před poškozením způsobeným ultrafialovým zářením.

Vejce - chrání oči před vznikem šedého zákalu.

Borůvky, hrozno a jiné bobule - zlepšují vidění za šera a v noci.

Hrozno, hroznová šťava - zlepšuje cirkulaci krve v očních tkáních.

MEGA jsou Omega3 mastné kyseliny - ryby, ořechy, semínka.

Jednoduché cviky pro váš zrak každý den:

  1. Mžikání: Každých deset vteřin pomalu zamžikejte. Dýchejte pomalu a hluboko. Při nádechu zamžikejte, při výdechu zavřete oči.
  2. Oči milují zelenou. Několik vteřin se dívejte na předmět vzdálený asi třicet centimetrů, potom na vzdálený předmět zelené barvy a vícekrát to opakujte.
  3. Teplo pomáhá. Navzájem si promněte dlaně, zavřete oči a dlaněmi si je zakryjte.
  4. Jako o Velké Noci. Několikrát denně si ošplouchněte oči studenou vodou.