Santini mění výrobu: Rouška na tvář namísto cyklistického oblečení

Tagy:
Santini mění výrobu: Rouška na tvář namísto cyklistického oblečení>

Italská společnost Santini vyrábějící cyklistické oblečení a doplňky přizpůsobuje všechny svoje výrobní kapacity a začíná s výrobou roušek na tvář.

Reaguje tak na výzvy italských politiků a na šířící se pandemii koronaviru, na který v Itálii aktuálně umírají stovky lidí denně. Podobně zareagovalo více velkých italských společností.

Santini se spojuje s lokálním textilním výrobcem Sitip a od pondělka 23. března plánuje denně vyrábět tisíce pokrývek tváře. Čeká se už jen na otestování prototypu.

Sídlo v epicentru

Sídlo společnosti Santini je v provincii Bergamo, přímo v nejzasaženější oblasti Lombardie. První tisíce roušek budou dodávat prioritně v rámci domácí provincie Bergamo. Jednodenní roušku tu lidé kvůli jejich nedostatku používají i týden.

Santini obléká elitní silniční tým cyklistický tým Trek – Segafredo, zároveň mistra světa i mistra Evropy v cyklistice, protože je partnerem Mezinárodní cyklistické unie (UCI). V minulosti oblékala také týmy Mapei, Team Katusha, GreenEDGE, Vacansoleil a 25 roků dodávala růžový dres pro vítěze Giro d'Italia. Cyklistickej dres Santini si obléká také slovenský národní tým, rovněž tedy Petr Sagan při reprezentaci Slovenska.