5 důvodů, proč si se značkou CamelBak užijete jízdu naplno i v létě

Tagy:
5 důvodů, proč si se značkou CamelBak užijete jízdu naplno i v létě>

Tropické letní dny, teploty, ve kterých se vám nechce namáhat (natož vyrazit na dlouho jízdu na kole) lákají spíše k pořádnému schlazení v bazénu a sladkému nicnedělání. Jak si užít léto na kole i v těch nejvyšších teplotách? Vyzkoušejte značku CamelBak, která vás v létě nenechá ve štychu.

1. Hydratace na kole nebyla nikdy jednodušší

Trápí vás, že vám na kole občas chybí dostatek tekutin a po skončení jízdy se cítíte skoro zničení vyčerpáním? Na správnou hydrataci myslel sám zakladatel americké značky CamelBak. Vše začalo na cyklistickém závodě na 100 mil HotterN´ Hell v Texasu v roce 1988. Jak už sám název závodu vypovídá, účastníci se potýkali s pořádnými horky. 

 

Jeden ze závodníků, Michael Eidson, se rozhodl hydrataci v letních měsících vyřešit svým originálním způsobem. Protože pracoval jako civilní záchranář, vypůjčil si infuzní vak ze sanitky, který donesl přímo na závody. Ten naplnil vodou, umístil ho do zadní kapsy dresu, hadičku si přehodil přes rameno a připevnil si ji na dres kolíčkem na prádlo. Ostatní závodníci z něj v tu dobu sice možná měli legraci, ale zároveň se tak zrodil nový nápad, jak inovovat cyklistické vybavení. 


Značka CamelBak dodnes prodává cyklistické vaky na vodu ve špičkové kvalitě. Jako cyklista tak nemusíte za jízdy zastavovat nebo pouštět řídítka, když se zrovna potřebujete napít. CamelBak si tak oblíbili nejen cyklisté, ale i běžci na lyžích, horolezci nebo vysokohorští turisté.


2. Vodní vak místo láhve na vodu

Ať už vás čeká jakékoliv cyklistické dobrodružství, s CamelBak si můžete dopřát opravdu prvotřídní hydrataci. Do batohů této značky lze snadno umístit vodní vak o objemu 2 litry a díky speciální hadičce tak doplňovat tekutiny přímo za jízdy.

Vodní vak Crux dodává o 20 % více vody na jeden doušek, má ergonomickou rukojeť pro snadnější plnění a páčku pro zapínání a vypínání, díky které snadno předejdete úniku vody. Ventil se po každém pití sám utěsní, čímž se eliminuje nepříjemné kapání. Tento vodní vak navíc prošel náročnými zátěžovými testy a neobsahuje sloučeniny BPA, BPS a BPF, které mohou mít negativní účinky na zdraví. 

Technologie Hydroguard™ také zabraňuje růstu bakterií v nádržce a hadičce.

3. Batoh, kam se vejde opravdu vše

Sníte o perfektním batohu, kam se vejde všechno vaše vybavení na kolo, svačiny, voda a mnoho dalšího? Značka CamelBak nabízí hned několik druhů batohů s nadstandartním úložným prostorem. 

Například oblíbený batoh M.U.L.E.® se pyšní perfektní velikostí a má inteligentní možnosti úložného prostoru se snadno dostupnou kapsou na další vrstvu oblečení nebo mokrou bundu po deštivém dni. Najdete na něm také odnímatelný stabilizační popruh pro větší flexibilitu a pohodlí. 

Dalším klíčovým doplňkem je Magnetic Tube Trap™, který funguje jako magnetický zachytávač hadičky vodního vaku od CamelBak. Zádový panel Air Support™ vyrobený z velmi lehkého materiálu s maximálním větráním vás udrží v pohodlí po celou dobu jízdy. 

Pokud hledáte co nejlehčí batoh, doporučujeme zvolit batoh Classic Light (objem 4 l) nebo Rouge Light (objem 7 l). 

Batoh LOBO™ zase navíc nabízí integrovaný organizér nářadí, abyste na cestách byli připraveni opravdu na všechno. 


A pokud sháníte téměř “bezedný” batoh, M.U.L.E.® COMMUTE s objemem 22 l bude pro vás tou nejlepší volbou.


4. Prémiové cyklistické láhve pro děti i dospělé

Kromě batohů od CamelBak v naší nabídce  najdete i cyklistické láhve. Cyklistická láhev EDDY® + FILTERED vyniká svým filtrem na vodu. Ať už se tedy pohybujete kdekoliv, vodu si můžete ihned jednoduše přefiltrovat. 

Voda prochází dvěma samostatnými stupni filtrace – filtr z dutých vláken odstraňuje bakterie, parazity a mikroplasty a iontový výměnný filtr redukuje olovo, chlór a další nežádoucí chemikálie.

Hlavní nádoba je vyrobena z vysoce odolného a lehkého plastu Tritan™ Renew, který je vyprodukován z 50% z recyklovaného materiálu. Je odolný vůči zápachu a skvrnám a neobsahuje nebezpečné sloučeniny BPA, BPS a BPF.


Další prémiové cyklistické láhve hned v několika barevných provedeních jsou zkonstruovány tak, aby bezpečně zapadly do různých košíků na láhve. Lehce se stlačují a vy tak s mnohem menší námahou přijmete více tekutin. V nabídce najdete dokonce i dětské láhve, které svým designem potěší ty nejmenší. Ani tyto lahve neobsahují nebezpečné sloučeniny BPA, BPS a BPF.

5. Vyrobeno z recyklovaných materiálů bez nebezpečných chemikálií

Pokud vám není lhostejné životní prostředí a potrpíte si na výrobu bez nebezpečných chemických látek, výbava od CamelBak je tou správnou volbou. Batohy CamelBak získaly zlatý odznak udržitelnosti Repurpose, který potvrzuje, že bylo vybavení vyrobeno z recyklovaných materiálů, s použitím bezpečnějších chemikálií a navrženo tak, aby se chránily zdroje a snižovalo se množství jednorázových materiálů.