• Vrácení do 30 dnů
  • Doprava zdarma od 1899 Kč
Bikepacking - jaké brašny vybrat?

Bikepacking - jaké brašny vybrat?

Bikepacking láká stále více lidí, kteří chtějí spojit cestování s fyzickou aktivitou na kole. Tento typ cestování nemá žádná omezení - bikepacking můžete provozovat na jakémkoli kole, na různé vzdálenosti, v různém terénu, s různými batohy a s cílem, který si sami stanovíte. Vyplatí se však vybrat správný batoh, který vám zajistí bezpečnost a pohodlí při plánovaném dobrodružství. Bikepacking - jaké brašny byste si měli vybrat, abyste se vrátili z výletu a řekli si: "Chci ještě jeden"?

Jak si vybrat správnou lahev na kolo?

Jak si vybrat správnou lahev na kolo?

Před zahájením jakékoli fyzické aktivity je důležité mít na paměti nejen správné oblečení, ale také věci, které vám umožní ji bezpečně a pohodlně provozovat. Jednou z těchto věcí je správná hydratace. Zabezpečení tekutin společně s nezbytnými minerály vám umožní jezdit celé hodiny a užívat si tak jízdu naplno. Jaká lahev však představuje nejlepší volbu? Pojďme se na to podívat trochu blíže a detailněji.

JARNÍ TRÉNINK: Tipy na skvělý start do sezony

JARNÍ TRÉNINK: Tipy na skvělý start do sezony

Přicházející brzké jaro přináší ideální podmínky k jízdě na kole. S nástupem příznivých teplot a díky delším dnům nastal ten správný čas odstartovat novou sezonu. V tomto příspěvku se podíváme, na co byste se měli zaměřit v jarním tréninku, abyste dosahovali co nejlepších výsledků během celého roku. Pokud chcete mít jasnou představu, jak vykročit do sezony  správnou nohou, následující článek je určený právě vám. 

Co pít na kole v zimě?

Co pít na kole v zimě?

Pokud nechcete v zimě ztratit kondici a vnitřní trénink na trenažeru není nic pro vás, jste dříve nebo později vyhnáni na kolo také v teplotách pod bodem mrazu. Chladné teploty snižují pocit žízně, přestože se vaše tělo dehydruje rychleji než v teplejších obdobích. Chladné teploty vás nutí více se obléci, což ve vás vyvolá domněnku, že se při zimním tréninku nepotíte, protože po vás neteče pot, který je zadržen funkční vrstvou oblečení. Dále také pára, která vám vychází od úst, ohřívá a zvlhčuje suchý vzduch, což také způsobuje dehydrataci. Jak tedy zůstat hydratovaný i v zimě?