Bezpečnost na kole: 5 důvodů, proč si vybrat POC

Tagy:
Bezpečnost na kole: 5 důvodů, proč si vybrat POC>

Když se řekne bezpečnost na kole, mnozí z vás si jako první vybaví švédskou značku POC, která nabízí nejen exkluzivní cyklistické vybavení jako jsou helmy, chrániče nebo brýle, ale i vlastní moderní cyklistické oblečení. V čem je POC tak unikátní a proč se vyplatí do značky investovat? 

1. Technologie MIPS - nejbezpečnější přilby v naší nabídce

Cyklistické vybavení od POCu sice rozhodně nepatří mezi nejlevnější záležitost, ale jeho koupí získáte na oplátku opravdu kvalitní a bezpečné doplňky, které vám dokonce mohou zachránit život. 

Se značkou POC jsou spojeny hlavně helmy, které jsou vyráběny za pomocí pokročilých technologiích a jsou synonymem pro bezpečnost. Jedním z důvodů, proč jsou helmy POC ve světě cyklistiky vychvalovány, je použití systému MIPS®.

Systém MIPS® poskytuje zvýšenou ochranu v určitých typech přileb. Systém funguje vlastně jako takové odpružení v přilbě, které výrazně snižuje množství rotačních sil a zabraňuje tak tomu, aby se přenesly až na mozek. 

2. Čip, který vám může zachránit život

Tušili jste, že vybrané helmy od POCu, jsou navrženy tak, aby v případě nehody umožnili záchranářům co nejrychlejší pomoc? Pokud patříte mezi fanoušky jízdy na kole v náročných terénech a nezastaví vás ani divočina v přírodě, budou pro vás tyto helmy to pravé ořechové.

Vybrané přilby obsahují čip NFC Medical ID, který uchovává životně důležité informace o cyklistovi a je přístupný ihned na místě nehody. Přímo do helmy si můžete nahrát jak svůj zdravotní profil, tak i kontaktní údaje. 

Díky RECCO® reflektoru, který je zabudovaný na zadní části helmy, vás navíc v případě zranění záchranáři snadno a rychle najdou, ať jste kdekoli. 



3. Čočky brýlí vyvinuté ve spolupráci s Carl Zeiss

Potrpíte si na ostrý a jasný pohled a propracovaný design? Brýle POC obsahují velmi kvalitní čočky Clarity vyvinuté ve spolupráci s lídrem v optickém průmyslu, společností Carl Zeiss. Rozjasní váš pohled a vy jasně uvidíte všechny nerovnosti na cestě a umožňují i periferní vidění. 

Brýle mají odolný rámeček, který jen tak nějaký pád nepoškodí. Vynikají svojí lehkou, konstrukcí. U některých typů najdete hydrofilní gumu na nožičkách a nose brýlí. Díky tomu se brýle téměř nehnou z vašeho obličeje a sedí na místě i při pocení či dešti. Není snad třeba ani dodávat, že samozřejmostí je vysoká UV ochrana u všech typů POC brýlí. 

4. Chrániče, které se vám přizpůsobí

Kromě oblíbených přileb a brýlí nabízí POC i velmi pohodlné chrániče. Ty jsou přizpůsobeny tak, že teplotou těla změknou, ale při nárazu okamžitě ztvrdnou a náraz tak absorbují. 

Chrániče využívají inteligentní 3D tvarovanou hmotu VPD. Výborně také odvádí pot a vlhkost. Protektory jsou 3D tvarovány a díky tomu dokonale přilnou ke kolenu. 

5. Ultramoderní a propracovaný design

Potrpíte si na moderní a poutavý design? Všechny doplňky POC jsou navrženy tak, aby si v nabídce vybral i ten nejnáročnější cyklista. V nabídce navíc nenajdete pouze doplňky jako přilby, chrániče a brýle, díky kterým je značka POC nejvíce známá, ale i vlastní cyklistické oblečení. 

Na našem e-shopu si můžete prohlédnout nabídku nových dresů s krátkým i dlouhým rukávem. Dresy jsou vyrobeny z funkčního síťového materiálu, který skvěle odvádí pot a oceníte ho tak zejména v létě. Pro maximální pohodlí je zadní část dresu prodloužená a dres disponuje silikonovým ukončením a elastickou manžetou.