Le Col: 5 důvodů, proč vám tato značka pomůže zvýšit výkon

Tagy:
Le Col: 5 důvodů, proč vám tato značka pomůže zvýšit výkon>

Naši nabídku jsme nedávno doplnili o nové produkty britské značky Le Col. Ta nabízí jak cyklodresy a kalhoty, tak i kvalitní doplňky. Pojďme se společně podívat této značce trochu na zub. Pro koho se hodí, co od ní očekávat a proč se vyplatí zařadit Le Col do vašeho cyklošatníku?

1. Italská kvalita

Značka Le Col se zrodila z úsilí profesionálního jezdce vytvořit nejlepší cyklistické oblečení, které podpoří váš výkon. Značku založil bývalý britský cyklista Yanto Barker, který na vlastní kůži veškerý použitý materiál otestoval a dotáhl ho k dokonalosti. 


Díky zkušenostem odborníka přináší značka propracované detaily a nyní se neustále dále vyvíjí a testuje nové produkty. Výrobní továrna značky Le Col se navíc nachází v Itálii, která je nejen ve světě cyklistiky symbolem pro záruku kvality.


2. Ideální výbava do horkých letních dnů

Dresy Le Col se vyznačují svou lehkostí a prodyšností, a tak jsou do horkého letního počasí jako dělané. Navíc vůbec nebrání v pohybu díky tkanině, která je elastická do čtyř směrů a střih je zároveň volný tak, aby neznepříjemňoval dlouhé jízdy. Pro dlouhé dny v sedle doporučuje například dres Hors Category Jersey II. Využijete ho i během chladnějších dnů v kombinaci s návleky na ruce a vestou. 


3. Recyklace jako cesta k udržitelnosti

V nabídce značky Le Col najdete také dresy Pro Eco, které jsou vyrobeny výhradně z recyklovaných přízí zpracovaných do materiálu Lycra, který nabízí stejnou prodyšnost, odvod vlhkosti a podporu stejně jako méně udržitelné alternativy. 

Díky silikonovému zakončení na spodním okraji a rukávech drží dres bez problému na svém místě. Dres je zakončený zipem YKK po celé délce a najdete na něm tři zadní kapsy. Nechybí ani další kapsa na zip, která je odolná vůči povětrnostním vlivům.

4. Do deště bez obav

Hledáte kvalitní nepromokavý dres? Dres Pro Rain pro vás bude tou pravou volbou.Tento kousek se zrodil v rámci WorldTour a byl vyvinut pro intenzivní závody v teplejších vlhkých dnech. Udrží vás v suchu a navíc je prodyšný a lehký. Na bocích dresu se nachází strečové panely, které umožňují další větrání. Dres je vybaven voděodolným předním zipem, natištěnými reflexními logy a třemi zadními kapsami s reflexním proužkem. 

5. To nejlepší pro závodníky

Potrpíte si na prémiový materiál, který zvládne i ten nejrychlejší závod? Pak bychom vám doporučili dres Pro Aero, který byl během výroby testován ve větrném tunelu i na závodech nejvyšší úrovně.

Značku Le Col si oblíbili profesionálové ze světa cyklistiky po celém světě. Bradley Marc Wiggins, bývalý profesionální silniční a dráhový závodní cyklista, prohlásil, že „Le Col je nejlepší výkonnostní cyklistické oblečení na trhu.” Pro Le Col dokonce navrhl vlastní kolekci “Le Col by Wiggins. 

Díky strategicky umístěným tkaninám na rukávech a vpředu tento dres funguje tak, aby potlačoval vzduch a snižoval odpor.Opět nechybí ani silikonové lemy na rukávech a v pase. Laserem vyřezávané reflexní prvky na zadní straně dresu poskytují viditelnost na cestě. Na dresu opět najdete tři zadní kapsy. 

Tip: Tento dres má profesionální závodní střih. Hledáte-li mírně volnější střih, doporučujeme zvolit jiný dres od značky Le Col nebo si vybrat větší velikost (což ovšem ovlivní jeho aerodynamické výhody).