Nevíte, co si obléknout v tomto počasí? Adriánova recenze vám pomůže

Tagy:
Nevíte, co si obléknout v tomto počasí? Adriánova recenze vám pomůže>

Možná se to nezdá, ale zima je ještě stále v plném proudu. Je skvělé, že se pořád najdou lidé, kteří na sport nezanevřou ani během tohoto ročního období. Při sportování v chladném počasí, obzvlášť při cyklistice, sehrává velkou roli výběr správného oblečení. V dnešním článku se proto pokusím shrnout svoje postřehy a pocity z testování novinky od HOLOKOLO, konkrétně šlo o zimní bundu WINTER 2IN1. Jak už název napovídá, jedná se o unikátní kousek složený ze dvou samostatných dílů oblečení. 

Bundu jsem dostal na testování v době, kdy se teploty stále držely pod 10°C, v některých dnech dokonce i pod nulou. Ideální počasí na otestování vlastností zimní cyklo bundy. Celkově jsem s bundou WINTER 2IN1 absolvoval na kole něco málo přes 100 km. 

Materiál a střih

Měřím 185 cm a vybral jsem si velikost L v černé elegantní barvě. Bunda mi sedí přesně a na kole mě nijak neomezuje. Co se matariálu týče, tak u něho se chci na chvíli zastavit, protože právě volba materiálu podle mě představuje to, proč byste si měli právě tuto bundu koupit. Její vrchní část je složená z třívrstvého laminátu odolného vůči větru, což se také dočtete na stránce Holokolo u popisu tohoto modelu bundy. Právě tato vlastnost mě překvapila nejvíc. Samozrejmě že v pozitivním slova smyslu. 

První jízdu s bundou jsem absolvoval, když se teplota venku pohybovala okolo 0°C a foukal celkem silný protivítr. Během doby, kdy se věnuju cyklistice, jsem vyzkoušel několik desítek dresů a zimních bund, ale žádná z nich nebyla odolná vůči větru tak moc jako bunda WINTER 2IN1. V průběhu celé cesty zpátky domů, když vítr foukal zrovna nejsilněji, jsem ani na vteřinku nepocítil chlad a horní část těla jsem měl celou dobu v teple. Materiálu proto nemám co vytknout. 

Střih bundy je trochu specifický. Odnímatelná vesta, která je součástí bundy, je připevněná  zipem. Celkově to však na funkčnosti nijak neubírá a střih bundy je tak spíš univerzálnější a tedy určený také na jiné zimní sporty než jen na cyklistiku. Cyklistické prvky jsou však na bundě viditelné ve formě zadních kapes nebo pogumované koncové části pro lepší držení na těle. Příjemně mě taky překvapily vnitřní elastické manžety na rukávech, které po nasazení rukavic zabrání jakémukoli proniknutí studeného vzduchu k tělu. 

Vychytávky

Zvýšenou bezpečnost zaručuje široký reflexní pás na horní časti rukávu, který je umístěný na levé ruce,   tedy blíž k potenciálnímu nebezpečí v podobě blížících se aut. Funkčnost podporují také kapsy, které se kromě třech zadních nacházejí také na přední straně na bocích a jedna je na hrudníku. Kolárek je vysoký a z vnitřní strany potažený fleecem, který udrží krk v teple.

Shrnutí

Celkově bundě WINTER 2IN1 nemám co vytknout, a podle mě představuje kvalitní kousek sportovního oblečení. Cena této novinky je o něco vyšší, ale v porovnání s bundami jiných výrobců je stále o několik desítek, a v některých případech i stovek eur, lacinější. Kvalitní zpracování a možnost využití taky na jiné sporty činí bundu WINTER 2IN1 kouskem, který by neměl chybět ve vašem zimním sportovním šatníku.