Novinka: Unikátní dresy s mapou Tour de France od autistického designera

Tagy:
Novinka: Unikátní dresy s mapou Tour de France od autistického designera>

Jak to vypadá, když se spojí talent mladého autistického designera s láskou k jízdě na kole? Třeba tak, že vzniknou originální cyklistické dresy. Nedávno jsme spustili prodej nové limitované edice dresů Holokolo Elite, které vznikly ve spolupráci se značkou Maappi a na kterých najdete mapu Tour de France ve tvaru kola přímo z ruky Matěje Hoška, mladého autistického umělce.

Tour de Maappi

Matěj miluje nejen kreslení dopravních map, ale patří i mezi nadšence cyklistiky. Není náhoda, že se dres Maappi Elite objevil na našem e-shopu teprve nedávno. Dres zdobí potisk mapy ve tvaru kola, kterou namaloval Matěj pod značkou Maappi. Jednotlivé linky jsou pojmenovány po slavných cyklistických závodech. Stanice pak nesou jména nejúspěšnějších světových cyklistů. 

„Podílet se na tvorbě cyklistického dresu byl pro mě zážitek. Jízda na kole je mou vášní stejně jako malování. Jezdím na kole už od ‚dětské sedačky'. Při jízdě na kole si máma mohla odpočinout, protože když se mnou brázdila silnice, byl jsem klidný a spokojený. Od té doby spolu podnikáme cyklo výlety a upouštíme páru dál. Už se těšíme, až si dres oblékneme," říká ke spolupráci Matěj.



Velikosti pro všechny, prémiový materiál a vychytávky

Dres seženete jak v dámském, tak i v pánském provedení. Navíc je k dostání i ve větších velikostech ve velikosti XS až 6XL pro muže a ve velikosti XS až XL pro ženy. Na výrobu dresu byl použit stejný prémiový materiál jako u nové Holokolo Elite kolekce. Dresy jsou vyrobeny z vysoce elastické tkaniny s maximální prodyšností.

Nechybí ani vychytávky jako například YKK zip s lehkým jezdcem a efektním zakončením, který je navíc překrytý látkou proti oděrkám, nebo tři vyztužené zadní kapsičky a speciální boční skrytá kapsa na zip. Díky italskému silikonovému zakončení MARC drží dres na místě během jízdy tak, jak má.

Tip: Prohlédněte si celou kolekci Holokolo Elite.

Kdo je Matěj Hošek?

Matěj Hošek se narodil v roce 2004 s poruchou autistického spektra. Díky své rodině se však s osudem dokázal vypořádat a našel v sobě touhu jít cestou umění. Obdivuje veřejnou dopravu, vášnivě rád maluje dopravní mapy, zajímá se o architekturu, design a výtvarné umění. Když zrovna nekreslí, vyráží ven na kolo.