Recenze: Holokolo dresy očima blogerů

Tagy:
Recenze: Holokolo dresy očima blogerů>

Nedávno jsme nechali naše blogery otestovat dresy Holokolo na vlastní kůži. Jak se jim v dresech jezdilo? Přečtěte si celou recenzi, kde Daniela, Adrian a Stanley zhodnotili designy, materiál, střih nebo funkčnost dresů a také všechny vychytávky, které dresy nabízí. 

Široký výběr barev i designů

Daniela:

„Vybrat si pouze dva dresy z široké nabídky stylů a barev nebylo nic jednoduchého. Všechny dresy vypadaly na první pohled velmi elegantně a i při bližším prozkoumání jsem nenašla žádný, který by se mi vyloženě nelíbil. Po delším zvažování jsem se rozhodla pro bílo růžový dres Sporty Lady a černý dres Rainbow LADY."

Adrián:

„Před pár týdny jsem dostal možnost otestovat novinku z kolekce Holokolo, a to krátký dres Rainbow v červené barvě. V nabídce naleznete různá barevná provedení a na své si přijde i něžnější pohlaví. Mě nejvíce zaujala právě tato červená."

Stanley:

„Nový pestrý design dresů zaujme milovníky cyklistiky na první pohled. Troufám si říci, že se dají porovnat s designem a vlastnostmi jiných cyklistických značek, až na jeden zásadní rozdíl. Dresy od Holokolo jsou cenově dostupnější. Dalším bonusem kolekce je, že Holokolo nabízí stejné dresy i v dámském střihu, což jistě potěší každou cyklistku. Já jsem zvolil dres s krátkým rukávem Sparkle v modré barvě. Na první pohled mě zaujala kombinace barev, moderní vícebarevný design a přiléhavý materiál."


Velikosti pro každého

Daniela:

„Zvolila jsem si bílý dres ve velikosti XS a černý ve velikosti S, abych měla jistotu, že mi alespoň jeden z vybraných kousků padne. Přestože jsem zvolila dvě odlišné velikosti, sedí oba dresy krásně na tělo. Dres černé barvy, u kterého jsem vybrala větší velikost, je natištěn na bílou látku, a tak volba velikosti byla správná, protože nataženou látkou by mohla bílá barva prosvítat. Co se týče dresu bílé barvy, tak zde byla volba běžné velikosti ideální. Rozdíly mezi velikostmi ovšem nejsou nikterak zásadní, takže i dres větší velikosti nikde neodstává a vypadá dobře."

Adrián:

„Hned po rozbalení jsem dres vyzkoušel a velikost L mi seděla skvěle. Měřím 190 cm a vážím 87 kg a podle tabulky velikostí jsem si zvolil doporučenou velikost dresu. I běžné oblečení nosím ve velikosti L, proto si myslím, že vybrat velikost není obtížné. Dres se dokonale přizpůsobil mé postavě."


Lehký a prodyšný materiál za příjemnou cenu

Daniela:

„Materiál, ze kterého je dres vyroben, je velmi příjemný na dotek, prodyšný a lehký. Za mě tento dres zcela převyšuje konkurenty v dané cenové kategorii jak vzhledem, tak i materiálem."

Adrián:

Už při prvním doteku jsem zůstal příjemně překvapen. Nejvíce mě překvapila hmotnost dresu, která je na dres této cenové kategorie opravdu nízká. Ze všech dresů, které jsem měl dosud možnost vyzkoušet, je tento dres nejlehčí. Takže pro ty, kteří na kole počítají každý gram, je jasnou volbou. Materiál je kategorie sama o sobě. Tenký a produšný s dobrým odváděním potu, což oceníte hlavně v letních vedrech. Na sobě jsem ho vůbec necítil, za což může právě spojení kvalitního, elastického, lehkého materiálu a střihu který přilne na tělo s milimetrovou přesností. Střih je z přední strany trošku zkrácen co se mně osobně docela líbí, neboť to má takový ,,profi look“.

Stanley:

Dres mě na žádném místě netlačil, nezařezával se, ani jinak nepřekážel. Skutečně mě velmi překvapil přiléhavý, lehký a vzdušný materiál. Dres dokonale odvádí pot, takže jsem necítil, že na mně „stojí voda“. Dres z nové kolekce Holokolo se svým designem a vlastnostmi vyrovná i jiným „profi“ značkám, ale cenově je mnohem dostupnější pro hobby milovníky cyklistiky, kteří hledají kvalitní a moderní dresy v dostupné cenové kategorii. Říká se, že „za málo peněz hodně muziky“, což v tomto případě platí přesně."


Vychytávky a detaily, které ocení začínající i profi cyklisté

Daniela:

Dres je ušitý přesně podle potřeb ženského těla, tedy hezky přilne, ale nikde neškrtí. Silikonové zakončení zajišťuje pohodlí při jízdě a ušetří vás potíží s vyhrnováním dresu a odkrytých zad. Rukávy jsou delší, což jen podporuje celkovou aerodynamičnost a pohlednost dresu. Přestože jsou dresy Holokolo až překvapivě vydařené, je potřeba počítat také s několika málo detaily, které by vás mohly při používání zarazit. Prvním z nich je vyšší límec dresu. Tento bod je primárně otázkou osobního vkusu, nicméně v teplém počasí je vhodnější dres s nižším límečkem. Při výběru je třeba myslet na to, že všechny barvy jsou natištěny na bílou látku, proto je potřeba u tmavších odstínů zvolit větší velikost, aby dres i po oblečení vypadal dobře. Je potřeba si ale uvědomit, že za cenu jednoho dresů jako je třeba Castelli nebo Alé můžete mít i 4 dresy Holokolo, které poslouží velmi dobře a určitě s nimi budete spokojeni."

Adrián:

„Správné držení dresu na těle zajišťuje gumový lem z vnitřní strany. Na zadní straně dresu najdeme klasicky tři objemné kapsy, do kterých se vám vejde výbava potřebná i na celodenní výlet. Já osobně jsem tam vozil mobil, náhradní duši, nářadí, montpáky, sadu na lepení a pár tyčinek na doplnění energie. Ještě bych rád podotkl, že jsem nic z toho na zádech během celé jízdy necítil. Po stranách vnějších kapes jsou našity nenápadné, ale za to ve tmě velmi důležité reflexní pásky. Z přední strany mě zaujaly dva milé detaily. První je kulatá koncovka běžce na zipu pro snadné zapnutí nebo odzipování. Druhý detail také souvisí se zipem, ale ten má i funkční využití. A tím je semišová nášivka na vrchu zipu, která přispívá k ještě lepšímu odvádění potu."

Stanley:

„Díky silikonovému zakončení se mi dres nevysouval a pěkně držel na svém místě, patenty na rukávech lemují ruce, proto člověk nemá pocit, že něco na něm „vaje“. Na zadní straně dresu se nacházejí tři kapsy, dostatečně velké, kde si umím představit vložit telefon, klíče či pláštěnku. Na dresu se nachází několik reflexních prvků, díky kterým bude cyklista dostatečně vidět a zip má široké zakončení běžce, čili i během jízdy lze dres rychle rozepnout nebo zpátky zapnout. Osobně bych přivítal silikonový pás na rukávu, což ale můžete považovat za osobní preferenci."


O autorech: 

Foto autora
Foto autora
Foto autora

Relativně mladý člověk pochází z nevelké obce pod Vysokými Tatrami. K cyklistice se dostal díky lidem, které potkal na své životní cestě. Cyklistice se věnuje ve svém volném čase. V profesním životě se věnuje dětem na základní škole a také hraje na basovou kytaru a kontrabas v hudební skupině.