7 + 1 tipů na vánoční dárky pro cyklisty

Tagy:
7 + 1 tipů na vánoční dárky pro cyklisty>

Vánoce se opět blíží, a tak přichází čas vrhnout se do nakupování dárků. Někdy se inspirace objeví sama, jindy vám nezbyde nic jiného, než nakoupit ponožky a kosmetiku jako každý rok. Pokud se vaši blízcí věnují cyklistice, tak zpozorněte. Máme pro vás několik tipů, které vám pomohou zachránit vánoční klid přímo teď z vašeho obýváku. Nemusíte se tak stresovat v přeplněných nákupních centrech s počtem dárků, které je ještě potřeba vymyslet a nakoupit. 

1. Oblečení na kolo

Věc, která jednoznačně potěší každého milovníka cyklistiky, je bezesporu nový kousek do šatníku. Ať už se jedná o dres, kraťasy či bundu, určitě s výběrem nešlápnete vedle. A pokud se bojíte nakupovat oblečení jako dárek kvůli špatnému výběru velikosti, díky prodloužené době výměny zboží do 31.1.2023 se nemusíte bát, že by byla radost zkažena ihned po vyzkoušení darovaného kousku. 

Cyklistický dres s krátkým rukávem - CONSCIOUS ELITE

Cyklistická zateplená bunda - 2in1 WINTER


2. Zimní cyklistické doplňky

Každý cyklista, který si chce jízdu na kole užít i mimo letní dny, si nevystačí pouze se základním oblečením na kolo. Stále více cyklistických vyjížděk bude probíhat ve sněhu a mrazu, kvůli čemuž každý jistě ocení doplňky, které ho v tomto počasí zahřejí. Ať už se jedná o funkční prádlo, rukavice, návleky na ruce, na nohy nebo na tretry či čepice a nákrčníky, těchto věcí nemá nikdy cyklista dost. 

Cyklistické návleky na tretry - INTENSO UL

Cyklistické rukavice dlouhoprsté - ESTREMO WINTER

Cyklistická čepice - THERMAL CAP

3. Prostředky na údržbu kola

Oleje, čistící prostředky, ochranné prostředky na rám kola, bombička na dofoukání kola v případě defektu nebo třeba pumpa? A co třeba sada cyklistického nářadí do dílny nebo jen do kapsy? Takových věcí je vždy málo, o to víc jsou potřeba v zimě, kdy je kolo nutné umýt a namazat po každé vyjížďce. Nejen že tyto dárky udělají radost, navíc vašim blízkým usnadní práci a ušetří čas, který pak mohou strávit s vámi. 

Mazivo - C3 DRY CERAMIC LUBE

Ochranný přípravek na kolo - BIKE PROTECT

Cyklistické příslušenství - BIT AND RATCHET BOX

4. Světlo

Jak jsme si v předchozím článku řekli, pro bezpečné vyjížďky na kole v podzimním a zimním období je kvalitní přední světlo a zadní blikačka úplný základ, bez kterého již není vhodné vyjíždět. Proto je právě tohle vybavení ideálním dárkem jak pro obdarovaného, tak také pro vás a váš vnitřní klid, že je váš blízký na kole vidět i při zhoršené viditelnosti. 

Světlo - MICRO PRO 800XL

Světlo - ZECTO DRIVE


5. Sportovní výživa

Dalším tipem, který může udělat sportovcům radost, je sportovní výživa. Ať už se jedná o energetické přípravky, jako například tyčinky a gely, iontové nápoje, regenerační nápoje, proteiny, nebo třeba vitamíny a minerály, určitě je sportovní nadšenci ocení. A v kombinaci se stylovou cyklistickou lahví do zimy nejen že udělají radost, ale také nenechají sportovce trpět žízní ani po příchodu mrazivých dnů. 

Cyklistická výživa - ISOACTIVE 1320 g

Cyklistická výživa - ISOACTIVE 1320 g

Cyklistická láhev na vodu - ICE FLY 650 ml

6. Přilba, brýle

Pokud máte pocit, že váš cyklista má jednu přilbu odjakživa, případně s ní dokonce už i spadl a neobměnil ji, je na čase, abyste se o jeho bezpečí postarali vy. Přilba po určité době ztrácí své vlastnosti, a tak by v případném pádu nemusela hlavu ochránit. Dalším vhodným dárkem jsou kvalitní cyklistické brýle, kterým se v případě pádu nerozbije sklo, a tak nedojde k poškození očí. Co je lepšího, než svým blízkým darovat zdraví? 

Cyklistická přilba - AIR MASTER

Cyklistické brýle - CRAVE

    7. Batoh, taška na kolo

    Poslední tip, který vám doporučím, je vhodný hlavně pro lidi, kteří používají kolo jako dopravní prostředek do práce nebo do školy. Určitě znáte ten pocit, kdy vezete na zádech batoh, jste pod ním zpocení a bolí vás záda. Tak proč svým blízkým nedarovat trochu více pohodlí? Nekvalitní batoh lze nahradit batohem cyklistickým, který je na jízdu na kole připraven odvětráváním zad a dalšími vychytávkami. Další možností je batoh úplně nahradit moderní taškou na řídítka, díky níž bude jízda do práce stejně pohodlná, jako jakákoliv jiná projížďka na kole. 

    Cyklistický batoh - M.U.L.E.®

    Cyklistická taška - CLEAN SHELTER 5L

    A jako bonus na závěr – pokud si nejste jistí, s čím byste vašim blízkým vyčarovali největší úsměv na tváři, mohou být právě legendární ponožky doplněné o poukaz na nákup v obchodě Holokolo ideálním dárkem, který potěší úplně každého.

    Dárková poukázka 1 500 Kč