Recenze bundy Holokolo 2in1>

Když jsem se dozvěděla, že Holokolo vydalo novou zimní bundu, ihned jsem si ji našla a začala jsem si pročítat její parametry. V první řadě mě zaujala cena, která působila jako překvapivě vysoká v porovnání s cenou dresů téže značky. Poté, co jsem si pročetla další parametry, z jaké látky je bunda ušita a fakt, že “2in1” znamená odepínatelnou vnitřní vestu, začala mi cena bundy dávat smysl. Vybrala jsem si bundu v barvě oranžové a ve velikosti S, přestože je mou běžnou velikostí XS také u výrobků značky Holokolo.

Zvolení větší velikosti bylo ideální a bunda sedí přesně na tělo s vestou i po odejmutí vesty. Nejdůležitějším kritériem pro hodnocení zimní bundy je jednoznačně víceúčelovost, jelikož si určitě nikdo nechce koupit bundu za několik tisíc, která je použitelná pouze na kolo. Z tohoto důvodu jsem bundu ihned po rozbalení vyzkoušela při běhu. U cyklistických bund se při běhu často stává, že má bunda stažená ramena směrem dopředu, kvůli čemuž se stává sebemenší pohyb rukou nepříjemný, a po delší době také bolestivý v ramenou. Z tohoto důvodu si mě bunda Holokolo již po oblečení naprosto získala.

Pohyb v ramenou, stejně jako celé ruky je v bundě naprosto přirozený  bez jakéhokoliv pocitu táhnutí, díky čemuž si běh naprosto užijete a dokážu si představit, že bych bundu použila také například na běžky.

A nyní se dostanu k tomu nejdůležitějšímu, což jsou bezpochyby vlastnosti cyklistické bundy při cyklistice. Díky úzkému střihu bunda skvěle přiléhá k tělu, a to také po vyjmutí vesty. Silikonové pruhy na zadní části zajistí, že se bunda nevyhrne a nedojde tak k prochladnutí zad, což je v minusových teplotách, do kterých je bunda primárně určena, velmi rizikové. Jelikož jezdím převážně ve tmě, oceňuji barvu a výrazné reflexní prvky.

Zvolený materiál patří mezi nejlepší, jaké jsem měla možnost vyzkoušet. Bunda je velmi hřejivá a elastická, zároveň nejsou na úkor elasticity zhoršené voděodpudivé vlastnosti, díky čemuž zůstanete v suchu i při nenadálé přeháňce. Bonusové body si bunda také zaslouží za rozložení kapes. Tři kapsy, které najdete na zádech, oceníte hlavně při cyklistice, další dvě kapsy vepředu a náprsní kapsa se vám budou hodit u jiných sportů, kde kapsy na zádech nejsou nejlepší variantou.

Pár věcí bych bundě zároveň vytkla. Největší nevýhodu pro mě představuje zakončení zipu u krku, které je poměrně škrábavé, pokud nemáte bundu úplně zapnutou. Tento nedostatek se ovšem dá opomenout, jelikož při teplotách, do kterých je bunda určená, je vhodné vozit nákrčník, který mimo jiné zabrání také poškrábání. Naopak velkou výhodou je způsob, kterým je vesta do bundy připnuta. U “2v1” produktů se často stává, že výrobek nakonec neplní funkci ani jednu. To se u bundy Holokolo nestalo a vesta je v bundě pevně připevněna, díky čemuž zvyšuje hřejivost už tak teplé bundy, a zároveň nezhoršuje přiléhavost a pohodlnost kompletu.

Za mě je bunda Holokolo 2in1 jednoznačně bezkonkurenční díky jedinečné kombinaci vlastností cyklistické a multisportovní bundy. V porovnání s bundami podobných vlastností není  holokolo bunda pouze konkurenceschopná, ale díky odnímatelné vrstvě jednoznačně lepší za nižší cenu