5 důvodů, proč je cyklistika na podzim krásná

Tagy:
5 důvodů, proč je cyklistika na podzim krásná>

Letné mesiace sa nám pomaly končia a cyklistická sezóna sa presúva do jesenného obdobia. S príchodom mesiaca september sa pomaly začne meniť aj počasie a bicyklovanie naberie zaujímavú atmosféru. Osobne mám toto obdobie veľmi rád a v článku vám rozpíšem 5 dôvodov, prečo si myslím že je bicyklovanie na jeseň naozaj krásne. 


1. Trénink jen tak pro radost

Většina z vás se jistě během roku účastní různých závodů nebo cyklistických akcí, kde je potřeba i adekvátní kondice, na které musíte intenzivně pracovat po celou sezónu. S příchodem podzimu končí hlavní sezóna a s ní i série závodů. Pro mě to znamená, že už v tomto období dokážu výrazně zpomalit, ale trénink mě zároveň opravdu baví. Nesleduji výkon, kilometry ani intervaly, ale jen si užívám přírodu kolem sebe. Takové „procházky“ mě hodně baví a navíc mají pozitivní vliv i na psychiku člověka.


2. Konec extrémních veder a počasí bez větších změn

Poslední roky se podzimní období vydařilo a vždy nás příjemně překvapilo poměrně dlouhé a krásné babí léto. Takové období je jako stvořené pro ježdění jako v pohádce, protože přes den se teplota pohybuje od 18 do 25 stupňů, což je ideální. Díky tomu, že rana a večery bývají chladnější, se lépe se dýchá. Sbohem nám dají i nárazové bouře a lijáky způsobené vysokými teplotami, a tak si klidně můžete naplánovat delší jízdu, aniž by vás někde zastihl silný liják.


Tip: Přečtěte si, jak se se nejlépe obléct do podzimního počasí


3. Všechno hraje barvami

Co se týče prostředí, tak během výjezdu se můžete kochat tím, jak se mění barvy listů a stromů, protože podzim umí přírodu zbarvit opravdu krásnými barvami a pobyt v ní přináší opravdu zajímavou atmosféru. Osobně během tohoto období preferuji jízdu na horském kole, kde si rád vyšlapu na nějakou vyhlídku nebo místo, kde je pěkný výhled a tam sleduji okolní prostředí a jeho nekonečné barevné spektrum.


Tip: Vyberte si kvalitní cyklo bundu z naší nabídky a připravte se na podzim


4. Konec alergií a otravného hmyzu

S příchodem podzimu se příroda chystá k zimnímu spánku a tak přestávají kvést stromy, květiny. V tomto období si velmi uleví alergici a jejich pohyb v přírodě bude mnohem příjemnější. Stejně tak hmyz se přesouvá na místa s teplejším počasím a sbohem můžeme dát i nepříjemným štípancům od komárů a podobných tvorů, díky čemuž si jízdu zkrátka o něco více užijete. 


5. Zdravotní benefity

Kromě psychického zdraví si zlepšíte i to fyzické. Změnou teplot a pohybem v chladnějším počasí se tělo adaptuje novým podmínkám a získá tak imunitu, která se v tomto období opravdu hodí a ochrání nás před nachlazením a různými virovými onemocněními.

Věřím, že s koncem léta neskončí i vaše cyklistická sezóna a podzim na kole si užijete.