Počkám na tebe nahoře.>

„Počkám na tebe nahoře, nemůžeš se nikde ztratit“, říkám parťákovi při jízdě na silničním kole. Ukazuju mu pro něj nový výjezd v uzavřeném údolí, po kterém se jede po vlastní ose zpátky. Ne že bych ho podceňoval, ale říkal, že je nějaký unavený a určitě se mnou nebude stíhat. Já jsem si na daném kopci naplánoval udělat osobák s útokem na top 10 na Stravě. První kilometr ze 6kilometrového výjezdu jsme ještě tahali spolu a čekal jsem, že ho co nejdřív  utrhnu. Ale i ve druhém a třetím kiláku se parťák držel, a na čtvrtém kilometru se už neudržel a ujel mi. Byl na vrcholu asi o 2 minuty dřív s jasným pohárem na Stravě. Já jsem měl sice zlepšený osobák o 2 minuty, ale s egem jsem byl na dně. Jak to dokázal, ptal jsem se sám sebe a také jeho. O formách přípravy vám povím příště v jiném blogu. Teď jsem se utěšoval tím, že se přece nemohu porovnávat s borci mladšími o 15 -20 roků a ať raději soutěžím ve své kategorii.

V mojí kategorii jsem se chtěl blýsknout na MTB maratonu. Dokonce v klubových barvách týmu, do kterého jsem se přihlásil a kde by bylo dobré se předvést pěknými výsledky. Motivace jako se patří! Jízda od startu do cíle na plný výkon, všechny Strava segmenty v osobáku, cíle splněné. Ale v porovnání se špičkou propastný, 15% rozdíl. V mojí kategorii, prosím pěkně.

A to jsem si myslel, že jsem neodhalený mistr světa. S hanbou jsem se radši odhlásil z klubu a přihlásím se znovu, až trochu potrénuju.

Zatím vychovávám svoje talenty - staršího 12letého borce a mladšího 3letého borečka na odrážedle, a co nejdřív už na opravdovém biku. Staršímu synovi už preventivně neříkám “počkám na tebe nahoře”, protože dříve nebo později mu nebudu stíhat. A myslím, že to bude spíš dříve než později. Buď se s tím smířím a budu se dál jen vozit, anebo začnu systematicky makat a pokusím se takhle oklamat stárnutí. Případně si dám občas nějakou tu energetickou tyčinku, jelikož jsem dosud striktně odmítal jakékoli výživové doplňky. Odmítám i wattmetr, pulsmetr, vždyť umím pocitově odhadnout, na co mám. Jak by také ne. O tom a o zmíněné přípravě příště.