JAK MI MÁ SEDĚT MTB DRES?>

Dresy určené k jízdě na horských kolech (MTB) jsou střihané specificky podle konkrétního druhu cyklistiky. Takže před nákupem je dost důležité vědět, jaký styl jízdy vám nejvíc sedí. V tomto případě aerodynamika nehraje až tak důležitou roli jako u silniční cyklistiky, možná až na výjimku XC-čkových dresů, které jsou přiléhavější.

Při zkoušení MTB dresu myslete na to, v jaké pozici budete na biku sedět. Určitě byste neměli cítit, že jste nějakým způsobem omezovaní, protože vaše tělo se bude hýbat  mnohem víc než na silničce. A taky možná budete mít na sobě různé chrániče, takže dres by měl být volnější.

Myslete na to, kde a jak dlouho budete jezdit. Pokud to budou zarostlé traily nebo downhill, dlouhé rukávy vás ochrání před větvemi. Pokud plánujete vozit ruksak nebo jezdit v teple, určitě nezapomeňte na odvětrané panely, které zvýší váš komfort.

Když jste úplný začátečník a potřebujete poradit, jaké základní druhy horské cyklistiky existují, určitě nepřehlédněte Adamův blog PŘEMÝŠLÍTE O NÁKUPU MTB? TADY JSOU PRO VÁS TIPY! Tady se dozvíte, jaké jsou rozdíly mezi trailovým, XC-čkovým, Enduro nebo Freeridovým bikem. To vám potom ulehčí rozhodování, jaký styl MTB dresu potřebujete.

Takže pojďme k těm dresům.

  1.     XC (Cross Country) dres

Na první pohled se takové dresy neodlišují od těch silničních. A věru by to nebylo úplné cyklo faux pas používat takový dres i na vaší silničce či gravelu. Střih je zúžený, takže nehrozí „třepotání“ přebytečného materiálu. A pravděpodobně nebudete mít u tohoto stylu jízdy ani batoh, takže využijete i zadní kapsy.

Sanitini Trek TFR XC 2021 Factory Racing

Lehký, prodyšný, výkonný dres s krátkým rukávem a celorozapínacím zipem. Díky mikrovláknové polyesterové tkanině a střihu rukávů zaručí kvalitní výkon. Silikonový pás ve spodní části zaručuje dokonalé přiléhání k tělu během jízdy.

Holokolo Trace

Dres je vyrobený z příjemného, přiléhavého materiálu, který odvádí pot a díky silikonovému lemu drží skvěle na svém místě taky během jízdy. Díky unisexovému střihu a zesileným zadním kapsám vám perfektně padne a unese všechny vaše potřeby na jízdu.

2.     Trailový nebo Enduro dres

    1. Tyto dresy jsou zpravidla vyrobené z hrubších a odolnějších materiálů s panely z lehčí látky pro lepší prodyšnost. Střih by měl být podobný tričku, avšak z technických látek a  speciálních střihů, které vám ulehčí přizpůsobení za jízdy na biku. Taky mají volný střih, aby se vám pod něj vešly i chrániče.

       

      Holokolo MTB kolekce

      MTB dresy navržené v dílně Holokolo jsou inspirované úspěšnou silniční kolekcí a obohacené o nové originální designy. Jsou stylové, funkční a dostupné pro všechny.

      Volnočasový střih a funkční materiál doplní váš zážitek z jízdy ať už ve sjezdech, na lesních trailech nebo na výletech s rodinou.

    Alé Arrow

    Dresy Arrow jsou kombinací techniky a pohodlí. Pevné a pohodlné materiály jsou tou pravou kombinací na rychlé sjezdy a silné emoce. Lehkost a prodyšnost dresu jsou navržené tak, aby poskytovaly maximální pocit pohodlí.

    Scott Trail Vertic Lady

    V závodním střihu, s 3D síťovinou na zádech a prodlouženými zády vypadá tričko SCOTT Trail Vertico stejně tak dobře, jak dobře funguje.