Návleky na tretry na zimní bikování

Tagy:
Návleky na tretry na zimní bikování>

Pokud jezdíte na kole i v zimních měsících, tak patříte bezpochyby mezi vášnivé cyklisty s pořádnou  zimní výbavou. A určitě vám ve výbavě nechybějí ani návleky na tretry – avšak, i když vyzkoušíte jakékoli (ne)ověřené triky (sáčky, alobal, potravinárská fólie), prsty na nohou vám pořád omrzávají, což v konečném důsledku kazí radost z jízdy.

V Holokolo máme v nabídce různé druhy návleků na tretry, avšak v tomto blogu se soustředíme hlavně na ty do nejnižších teplot, abyste si mohli ještě užít své jízdy v zimě.

SANTINI VEGA EXTREME

Vnější vrstva těchto návleků je vyrobená z PU materiálu (polyuretan), který je úplně vodě a větruodolný. Vnitřní vrstva je ze Super-Roubaix flísu a špička návleku je navíc zateplená Alpha POLARTEC® izolačným materiálem. Tyto návleky jsou zatím nejlepší a nejteplejší, které jsem osobně vyskoušela. Vřele doporučuju! Jedinou nevýhodou těchto návleků by mohl být poměrně úzký rozměr na vrchní části – pro cyklisty s širokými lýtky by to mohlo znamenat, že je nedopnou, resp. dopnou s obtížemi.

Reflexní prvky: Santini logo na přední části. Chybí mi tam něco viditelného také na zadní části.

Zapínání a obouvání: voděodolný zip, který je situovaný na vnější straně. Zip je dostatečně pevný a odolný. Návleky se obouvají poměrně snadno díky širokému suchému zipu, který vede kolmo přes chodidlo. Při obouvání doporučuju navléct na nohu návlek jako první ještě před obutím tretry a následně ho potom přetáhnout přes zbytek tretry. Nejsou úplně vhodné na MTB tretry, protože  hroty na špici tretry při chůzi návlek snadno rozděraví.

Teplotní rozsah: výrobce udává teploty od -8°C do +5°C. Já jsem je testovala v cca -2/3°C při poměrně dlouhé jízdě a jednou, když jsem cítila chlad na prstech nohou, to bylo při jízdě z kopce. Při jízdě na rovině jsem měla nohy úplně v teploučku, i když například na prsty na rukou mi byla fakt zima. Poznámka – pod tretrami jsem měla obuté ponožky z vlny.

Voděodolnost: 5/5 – úplně voděodolné

Cena: 79€

 

CASTELLI RoS 2

Název těchto návleků RoS (Rain or Shine) znamená, že jsou vhodné (téměř) do každého počasí. Ať už na suché a slunečné jízdy, tak také na deštivé a mokré dny. Mně osobně se velmi líbí tento design, kombinace materiálů a výška návleku jsou nejen funkční ale také lahodí oku. Celý přední panel návleku má podšívku z Polartec® PowerStretch® flísu a boční panely jsou voděodolné, podšité 3-vrstvým flísem.

Reflexní prvky: výrazné na patě, avšak u tohoto modelu mi chybí reflexní prvek na přední části.

Zapínání a obouvání: voděodolný YKK® zip po celé boční straně. Zip je poměrně pevný. Zkoušela jsem návleky obouvat na tretru – není to úplně snadné, i když je materiál poměrně strečový a zadní poutko také pomůže. Na spodní části jsou návleky vykrojené na kufry a patu, nerozepínají se.

Teplotní rozsah: výrobce udává 0°C až 14°C, takže spíš do mírnější zimy.

Voděodolnost: 5/5 – úplně voděodolné

Cena: 90€

 

CASTELLI INTENSO UL

Tyto návleky bych doporučila do chladných, avšak suchých podmínek. Přední část je vyrobená z GORE-TEX INFINITUM™ WINDSTOPPER® materiálu, který je prodyšný, zároveň však chrání vaše chodidlapřed větrem a udržuje je teplé. Návleky jsou zateplené velmi příjemným flísem, který téměř připomíná plyš. Zadní část návleku je z neoprénu, který chrání vaše nohy před stříkající vodou a díky strečovým vlastnostem neoprénu umožňuje i snazší navlékání. Tyto návleky používají také profesionální jezdci z týmu Ineos. Navíc si můžete vybrat ze čtyř barevných provedení.

Reflexní prvky: dva pásy na zadní straně a reflexní logo na vnějším boku.

Zapínání a  obouvání: YKK® zip po celé délce zadní strany návleku, který je z vnitřní části překrytý neoprénem po celé délce. Podobně jako u Santini Vega Extreme, také tyto návleky mají suchý zip na spodní části, což umožňuje velmi snadné obouvání i vyzouvání. Vhodné jak na silniční tak i na MTB tretry.

Teplotní rozsah: výrobce udává 0°C až 14°C, takže spíš do mírnější a suché zimy.

Voděodolnost: jak jsem už připomněla, návleky vás ochrání před stříkající vodou ze silnice, ale na pořádně deštivou jízdu bych je nedoporučila.

Cena: 70€

 

ALÉ WINTER

Návleky jsou vyrobené z 3mm neoprénu, mají zesílnou špičku a výšku 22 cm, což může vyhovovat jezdcům se širšími lýtky. Dostatečně vás ochrání před vodou, avšak nejsou zateplené flísem ani ničím podobným, takže určitě si obujte teplé ponožky (nejlépe Merino).

Reflexní prvky: reflexní pata a poutko. Určitě bych přivítala ještě něco také vpředu anebo na boční straně návleku.

Zapínání a obouvání: vodotěsný zip po celé délce zadní strany návleku, který je nahoře překrytý. Už zmíněné poutko na patě určitě ulehčí obouvání, které je díky strečovým vlastnostem neoprénu méně náročné. Na spodní části má návlek výstřihy na kufry a patu, ale nerozepíná se. Nedoporučovala bych je na MTB tretry.

Teplotní rozsah: dodavatel udává 0°C až 8°C.

Voděodolnost: díky 3mm neoprénu jsou návleky vysoce voděodolné.

Cena: 44€

CASTELLI DILUVIO UL

Letošní novinka od Castelli, která kombinuje bestsellery Diluvio C a Diluvio Allroad. Prémiový 3mm neoprén chrání vaše chodidla před vodou a do určitej míry také před chladem. Návleky mají utěsněné švy, takže voda se nedostane dovnitř ani tamtudy.

Reflexní prvky: velké Castelli logo na boku plus reflexní obdélník na patě. V těchto návlecích vás už snad řidiči ve tmě nepřehlédnou.

Zapínání a obouvání: zadný YKK® zip po celej délce návleku a suchý zip na spodní části zaručují nejen velmi snadné obouvání a vyzouvání, ale jsou vhodné na jakýkoli typ tretry.

Teplotní rozsah: dodavatel udává 2°C až 14°C.

Voděodolnost: díky 3mm neoprénu jsou návleky vysoce voděodolné.

Cena: €45