Zimní kalhoty do každého počasí>

Pokud patříte mezi cyklisty, které neodradí ani studené a deštivé počasí, určitě mi dáte za pravdu, že bez pořádných zimných „bibsů“ to věru nepůjde. Chystáte se celou zimu dojíždět na biku do práce? Nebo vám naskakuje husí kůže při pomyšlení na Zwift a raději budete trénovat venku v jakémkoli čase - nečase? Nebo jednoduše nechcete promeškat ani jeden víkendový „coffee ride“ se svými parťáky? Pokud jste odpověděli ano aspoň na jednu z těchto otázek, tak bezpochyby patříte mezi ty nejzarytější cyklisty. Čtěte dále, a dozvíte se, jaké zimní kalhoty vám nabízí Holokolo na tuto sezonu.

PRO TY MAXIMÁLNĚ HARDCORE

Italská značka Santini nabízí už druhou zimní sezonu tento parádní produkt, který věru nemá na našem webu konkurenci. Jsou to kalhoty (i když ne tak docela) VEGA GRIDO ALL-IN-ONE. All-in-one (z angl. všechno v jednom) je určitě trefnější název než kalhoty, protože je to v podstatě kombinéza, jejíž vrchní část slouží jako funkčné prádlo a je integrovaná do spodní časti.

Cena: 5950 Kč

Výhody:

  • Kalhoty jsou vyrobené k jízdám v extrémní zimě. Když říkám v extrémní zimě, tak myslím až -10°C (!!!). Takže fakt pro ty maximálně hardcore jezdce, které neodradí ani zamrzlá voda v bidonech a omrzliny na prstech. Panely na stehnech a kolenou jsou vyrobené ze dvou vrstev: vnější z PU, která připomíná velmi jemný a tenký neoprén a vnitřní vrstva je ze Superroubaix flísu, který je extrémně jemný a zároveň teplý. Voda, vítr a chlad nemají absolutně žádnou šanci proniknout k vašim nohám.
  • Zbytek spodní části, a tedy kalhot, je vyrobený z termoflísu Blizzard od společnosti Sitip® s vodoodpudivou a termoregulační úpravou Acquazero®.
  • Spodek kalhot má na zadní straně velikánské reflexní prvky, aby vás bylo dobře vidět i ve tmě.
  • Vrchní část má krátký rukáv a slouží jako termo prádlo, resp. funkční tričko. Je vyrobená z materiálu Power Wool od firmy POLARTEC®. Je to kombinace dvou úpletů, která odvádí vlhkost a zvyšuje tepelnou regulaci. Zip se zapíná a odepíná z obou stran, což nejen ulehčuje oblékání a svlékání, ale také regulaci teploty při jízdě.
  • Cyklistická vložka C3 je speciálně určená na dlouhé a vytrvalostné jízdy (8 hodin+)

Nevýhody:

  • Možná by se dalo říct, že suma 3640 Kč je právě takovou nevýhodou. Když si ale uvědomíme, že není nutné utrácet peníze za funkční tričko a tento produkt je skutečně určený do extrémní zimy, tak si myslím, že ta cena je celkem fér. Navíc, pokud si ho na našem e-shopu koupíte jako set s bundou Vega Xtreme, tak ušetříte 15 % z původní sumy za kalhoty i bundu.
  • Už jsem připomínala, že panely na stehnech a kolenou jsou vyrobené z PU materiálu. Ten není až tak strečový, jako jiné materiály běžně používané na zimní kalhoty. To může znamenat, že se do nich budete doslova navlékat.

 

OKOLO NULY

Pokud nejste fanouškem jízd v mínusových teplotách, ale nějakou tu zimu přece jen snesete, tak kalhoty Lava od Santini jsou tou pravou volbou pro vás.

Cena: 3640 Kč

  • Vhodné do teplot od 0 do +15°C a do suché zimy, když venku sice už štípe mráz, ale je sucho. Kalhoty jsou vyrobené z termoflísu, který přiléhá k pokožce a tím vytváří na těle mikroklima. V kombinaci s cyklovložkou GITevo jsou tyto kalhoty proto vhodné na jízdy trvající až 6 hodin.
  • Výrazné reflexní pásky na lýtkach jsou bonusem.
  • Ergonomický střih na kolenou zaručuje komfort při dlouhých jízdách.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Pro cyklistky nabízíme kalhoty Coral Bengal od Santini, které jsou také vhodné do teplot do 0°C.

Cena: 3090 Kč

  • Kalhoty jsou vyrobené z teplého, prodyšného a izolačního materiálu Thermofleece.
  • Vrchný díl má inovativní střih ze síťoviny, která je prodyšná a vytváří další ochrannou vrstvu.
  • Kalhoty mají vynikající cyklovložku GILevo. Osobně jsem ji vyzkoušela a vřele doporučuju i na dlouhé jízdy. Výrobce ji doporučuje na jízdy do 6 hodin, ale já jsem v ní absolvovala i 8-9 hodinové jízdy a byla fakt výborná.

KAMARÁD DO DEŠTĚ

Kalhoty Tutto Nano od Castelli jsou věrné svému názvu, a jsou tedy dobré na všechno. Z nabídky Holokolo jsou tyto kalhoty nejvhodnější do mokrého počasí.

Cena: 3640 Kč

  • Jsou vyrobené z Nano Flex 3G látky. To znamená, že jsou elastické, teplé, luxusně jemné a vysoce prodyšné. 3G v tomto případě znamená, že mají vodoodolnou úpravu třetí generace, která vás ochrání před deštěm a cákající vodou ze silnic.
  • Mají snížený počet švů pro ještě lepší komfort
  • Síťované šle nezadržují vlhkost
  • Kiss Air2 cyklovložka je vhodná na středně dlouhé až dlouhé výjezdy
  • Kalhoty mají výrazné reflexní prvky okolo kotníků. I když si osobně myslím, že ztrácejí svůj význam, když si přes ně navléknete návleky na tretry.
  • Vhodné do teplot od 5°C do 16°C

 

DO MÍRNÉ ZIMY

Právě na podzimní nebo jarní jízdu, a tedy do teplot okolo 15°C máme na Holokolo nejširší výběr. Ať už jsou to kalhoty Velocissimo 5 nebo Entrata od Castelli, Winter od Alé nebo Raro od Santini. Stačí si jen vybrat, která značka, střih nebo barva vám nejvíc vyhovuje. Všechny tyto kalhoty mají společné vlastnosti jako je komfort a teplo.

Cena: 2570 - 3250 Kč

Nezapomněli jsme ani na cyklistky a v nabídce máme na tuto zimu kalhoty Essential a Fiori od Alé nebo Alba od Santini, které zapadají do té samé kategorie, vhodné do teplot okolo 15°C, doporučené na kratší a svižné jízdy.

Cena: 2240 - 3430 Kč

POMĚR CENA VÝKON

Už druhou zimní sezonu vám nabízíme zimní kalhoty z naší vlastní dílny. Jsou to samozřejmě Holokolo Winter kalhoty, ať už se šlemi nebo bez nich. Doporučuju je pro ty, kdo chtějí ještě něco najet na podzim, ale když se počasí opravdu „sepsuje“, tak svého oře raději odloží k zimnímu spánku a vytáhnou ho až někdy v březnu nebo v dubnu. Mimochodem, dobré rady, jak zazimovat kolo, respektive jak se o něho starat během zimy, si můžete přečíst v Adriánově blogu Příprava kola na zimu.

Cena: 1530 Kč (Ano, 1530 Kč. Ne, není to překlep)

  • Kalhoty jsou unisex, takže i baby si přijdou na své
  • Jsou pružné a zateplené příjemným flísem. Pěkně se přizpůsobí vašemu tělu a zaručí vám pohodlí na biku.
  • Samozřejmostí je vysoce funkční gelová vložka s antibakteriálním povrchem a reflexní prvky.
  • Kalhoty jsou v nabídce ve velikostech od XS až po 6XL a také si je můžete koupit za ještě výhodnější cenu v setu v kombinaci s jakýkoli Holokolo zimním dresem.

Ještě rada na závěr

Z osobní zkušenosti vždycky doporučuju zákazníkům, aby při koupi ať už zimních, ale i letních cyklo kalhot, měli na paměti, že po dvou či třech jízdách a vyprání materiál truchu povolí. Při jejich zkoušení je proto dobré vybrat takové kalhoty, v nichž máte pocit, že jsou vám trošku malé.

Říkám na základě vlastní zkušenosti. Když jsem si kupovala svoje první zimní kalhoty, tak jsem si koupila M-ko, protože  vždycky nosím M-ko a tohle M-ko mi dobře sedělo. Po několika jízdách jsem však začala mít pocit, že se mi cyklovložka při špalání do pedálů nějak divně hýbe. A co bylo ještě horší, když jsem se postavila ze sedla, tak se mi kalhoty zachytily o špičku sedla. Bylo to přesně z toho důvodu, že materiál trošku povolil a bylo ho najednu nějak navíc. Takže kalhoty jsou teď nepoužitelné.

Pokud tedy nechcete zbytečně vyhazovat peníze za kalhoty, které nebudete nosit, nebo jen neradi, protože vám špatně sedí, tak radši vydržte těch několik prvních jízd, když se v nich možná budete cítit tak trochu jako jitrnice (ale samozřejmě nikoli do té míry, aby vám v těle přestala proudit krev).

Věrím, že si na našem webu kalhoty vyberete a přeju vám hodně zimních kilometrů.