HOLOKOLO SHAMROCK SET - RECENZE>

Když chci, aby nějaká nová cyklistická souprava nahradila nebo osvěžila to, co jsem měl už roky na sobě, může být těžké vybrat si z toho, co nabízí trh. Na e-shopech vidíte skvělé fotografie, různé ceny a báječně znějící recenze. 

Je skvělé, když najdete set, který se vám hodí a cítíte se v něm výtečně při každé jízdě, nebo když je překvapivě dobrý za cenu, kterou jste za něj zaplatili. Pokud však nemáte celkem přesnou představu o tom, co vám vyhovuje, nebo nemáte doporučení od někoho, koho znáte, obvykle se to nestane.

Za posledních několik roků jsem vystřídal mnoho cyklistických dresů a cyklo kalhot. Většinou šlo o běžné dresy např. z Decathlonu, nebo jsem dokonce vyzkoušel i sety z AliExpressu. Teď jsem dostal příležitost vyzkoušet komplet HOLOKOLO set, porovnat ho s jinými a podělit se s vámi o to, co jsem zjistil.

 

Tato kolekce vám poskytne několik možností na výběr, ať hledáte vynikající výkon nebo dobrou kvalitu na dlouhé vytrvalostní jazdy, či rychlejší skupinové jízdy a závody. Tady je můj seznam a vysvětlení toho, na čem by podle mých zkušeností mělo nadšencům při výběru cyklo soupravy záležet nejvíc.

 

Design a vzhled

Není pochyb o tom, že mě a většinu z nás bude zpočátku lákat cyklistická souprava na základě toho, jak si myslíme, že na nás bude vypadat. To je první způsob, jak mnoho z nás posuzuje oblečení. Soupravu jsem však nehodnotil jen na základě vzhledu a ani ji podle toho nedoporučuju. Nechám to na vašem rozhodnutí.

 

Cena

Dalším filtrem, který mnozí z nás používají před zakoupením cyklistické soupravy, je cena. Mnoho roků jsem používal stejné kalhoty a dres za 60 € hlavně proto, že fungovaly celkem dobře a nezkoušel jsem nic jiného. Když jsem začal jezdit víc, uvědomil jsem si některé nedostatky toho, co mám na sobě. Jsem tedy rád, že jsem si mohl vyzkoušet HOLOKOLO set, který opravdu dobře vypadá, je funkční a za příjemnou cenu.

HOLOKOLO NEAT cyklo kalhoty

Zaměřte se na chvilku jen na výkon a zapomeňte na značku a cenu. 

Střih kalhot HOLOKOLO NEAT je vhodně navržený pro štíhlé i standardní jezdce z pohledu šířky boků. I když mám boky dost široké, přisahám, že tyto kalhoty jsou pro mě jako ušité. Možná je to tím, že strečový materiál je rovnomerně rozmístěný, a že obepíná vaše nohy stejně nahoře i dole. Napnutí kalhot cítíte po celých nohou. Není to příliš silný tlak, ale určitě dostatečný na to, abyste pocítili, že máte nohy dobře podpořené. Zároveň materiál mimořádně dobře dýchá i v teplejších dnech. Zdálo se mi, že se mi nohy unavují méně, což je opravdovým plusem, když klikami točíte celé hodiny. Samozřejmě, že celkové pohodlí na kole zvyšuje použití kvalitní gelové vložky, díky které všechno sedí na svém místě, jak má, a nikde nic netlačí. Z mých předcházejících zkušeností si pamatuju, že jsem se už po hodinové jízdě musel vždycky postavit do pedálů a kalhoty poupravit. Ale s kalhotami NEAT jsem tento problém vůbec neměl.

Velký rozdíl jsem postřehl zejména v držení kalhot na nohou. U konkurenčních značek jsem míval špatnou zkušenost s tím, že na spodních popruzích byl umístěný tenký silikonový pásek, který se vám při delších jízdách nepříjemně zařezával do stehen. Avšak kalhoty od HOLOKOLO mě skutečně překvapily, protože na obepínacích pruzích jsou umístěné malé silikonové tečky a popruh je dostatečně široký, a díky tomu jsou kalhoty velmi pohodlné i na opravdu dlouhých výjížďkách. Ramenní šle jsou tenké, středně široké, elastické, pevné a pohodlné se správnou pružností. 

Celkově vypadají kalhoty NEAT jednoduše, designově a podle mých zkušeností fungují dobře.

HOLOKOLO SHAMROCK dres 

SHAMROCK dres poskytuje skvělé pohodlí, tvar, viditelnost za férovou cenu.

Dres je dlouhý a má tradiční elastický pás, který ho dobře drží na svém místě. Rukávy splňují  nejnovější cyklistické trendy, čili jsou dostatečně dlouhé, elastické a vypadají opravdu dobře. Na boční straně dresu je použitý materiál, který je prodyšnější - zvyšuje celkový komfort používání dresu i v teplých letních dnech.

Modro-petrolejový dres, ve kterém jsem jezdil, je velmi dobře viditelný a dodává vám za jízdy víc bezpečnosti. Bezpečnost umocňuje taky použití malého reflexního prvku na kapsách. Zadní kapsy jsou dostatečně hluboké, díky čemuž získáte prostor na uložení jídla, nepromokavé bundy nebo lehké vesty a jiného vybavení, které si můžete vzít na dlouhé jízdy. Jediná věc, která mi na dresu chyběla, byl zip na jedné z kapes, protože si rád mobil nebo klíče odkladám do uzavíratelné kapsy. SHAMROCK je dres, po kterém teď často sahám, protože mi poskytuje absolutní komfort na mých jízdách.

HOLOKOLO set je skutečně funkční a designový kousek. Je vidět, že set navrhovali cyklisti pro cyklisty. Použité prodyšné materiály, funkční vychytávky a k tomu parádní design jsou věci, díky nimž budete tento set používat velmi často. A samozřejmě k tomu přispívá i super cena 1530 Kč.

Celkové hodnocení:

Střih: FIT |Materiál: Coolmax Lycra, Polyester, Elastan| Kapsy: 3 | Reflexní prvky: Ano

Plusy:

  • střih (pohodlí)
  • použité materiály
  • reflexní prvky
  • prodyšnost
  • funkční vychytávky

Minusy:

  • chybějící zip na jedné ze zadních kapses

PS: Doporučuju řídit se velikostními tabulkami při výběru správné velikosti dresu a kalhot. Tabulku najdete na webové stránce HOLOKOLO. Já jsem tak učinil a celý set mi velmi dobře sedí.