Nejviditelnější cyklistická výbava na zimní sezonu 2021

Tagy:
Nejviditelnější cyklistická výbava na zimní sezonu 2021>

Naštěstí dnes už neznamená, že když se oblečeme do vysoce reflexních a viditelných barev, tak musíme dělat kompromisy v oblasti výkonu a stylu. Ať už potřebujete například bundu na každodenní docházení do práce, za kterou se nebudete muset stydět, ani když si s kolegy zaskočíte po práci na drink, nebo potřebujete opravdu výkonné vybavení na zimní tréninky, ať už v dešti, nebo ve tmě. Vybrala jsem pro vás několik tipů, jak být dobře viděný. Určitě si něco vyberete.

AGU LED WINTER HEATED bunda

Pokud hledáte bundu, která je OPRAVDU teplá a viditelná, tak jste ji právě našli. Holandská značka AGU přišla tento rok na trh s novinkou, kterou je právě tato bunda. Minulou zimu se velmi osvědčila DEEP WINTER bunda, která je vyhřívaná elektrickými tepelnými panely na hrudi a na zádech, které se dali pomocí tlačítka regulovat. Tento rok k bundě přidali ještě LED pásek na zádech, který si jednoduše tlačítkem rozsvítíte podle potřeby.

Součástí bundy je i baterie, která po nabití vydrží až 6 hodin. Bunda je sice příliš hrubá a těžká na intenzivní tréninky, ale je vynikající na cesty do práce a z práce domů a také na lehké jízdy v zimě, kdy vás bunda udrží v teple, když se zastavíte na kávu, nebo třeba opravit defekt.

Bundu máme jak v pánském, tak i v dámském střihu a kupuje si ji i hodně necyklistů, protože je výborná taky na zimní procházky.

Cena: 5720 Kč

AGU ESSENTIAL HIVIS bunda

Vyrazně viditelná bunda určená na intenzivní zimní tréninky. Tato bunda byla speciálně vyvinutá ke zvýšení bezpečnosti na kole během celé zimy. Kombinuje reflexní potisk se zářivým neonově-žlutým materiálem. Díky tomu vám zabezpečí optimální viditelnost přes den, ve večerních hodinách nebo brzy ráno. Přední panel má podšitou konstrukci, která odolá větru, přičemž je zadní strana prodyšná, což vás při výkonu udrží v teple a suchu. Také odolá krátkým dešťovým přeháňkám, protože je ošetřená vodoodpudivou vrstvou.

Cyklistky si rovněž přijdou na své, protože tuto bundu máme taky v dámském střihu.

Cena: 3120 Kč

SANTINI VEGA MULTI WINTER bunda

Sestra tolik ospěvované Vega Xtreme bundy, avšak to nejlepší do deště, co momentálně nabízíme na Holokolo.  Pokud patříte k těm, koho neodradí ani déšť a potřebujete bundu, která vás určitě nezklame, tak tohle je to pravé pro vás. Díky materiálu Polartec® Powershield Pro, z kterého je tato bunda vyrobená, má vodní sloupec až 5 000 mm (!), zatímco zůstává prodyšná a relativně lehká.

Více o výhodách této bundy se dočtete v popisu produktu. Je dostupná ve třech barvách, ale když  chcete být opravdu viditelní, běžte do zářivé oranžové.

Cena: 6210 Kč

SANTINI CORAL BENGAL set

Pro cyklistky, které chtějí být viditelné a stylové, nabízí Holokolo tento zimní set vytvořený ze zatepleného dresu a zimních kalhot. Dodavatel je doporučuje do teploty až 0°C, ale na dres bych si určitě dala ještě aspoň jednu vrstvu, která neprofoukne, pokud plánujete bikovat i v hodně nízkých teplotách (buď vestu, nebo pláštěnku).

Specifikaci dresu, kalhot a cyklovložky GILevo se dočtete v popisu produktu a můžete si vybrat ze tří zářivých barev, avšak nejvíc vás bude vidět v krásné „granatina pink“ barvě. Dres a kalhoty si můžete samozřejmě zakoupit taky jednotlivě, avšak za set ušetříte až 15 % z původní ceny.

Cena za set: 5040 Kč

Cena za dres: 2830 Kč

Cena za kalhoty: 3090 Kč

BIOTEX THERMAL TOUCH GEL rukavice

Italský výrobce Biotex nabízí už několik sezon tyto rukavice vhodné až do nuly. Materiál, z kterého jsou vyrobené, je větru a vodě odolný, přičemž je dlaň potažená silikonem, což zaručuje dobrou přilnavost k řídítkám.

Pro ještě lepší tepelnou izolaci bych vám doporučil zakoupit tyto rukavice o číslo větší, aby se vám pod ně případně vešla ještě jedna spodní vrstva, jako například rukavice Biotex Wool Effect nebo Limitless. V takové kombinaci potom rukavice můžete klidně použít například i na běžky.

Jsou k dispozici v různých barevných variantách, ale opět jsou ty nejviditelnější křiklavě žluté.

Cena: 1070 Kč

HAVEN LUMINITE II ruksak

Hledáte zářivý, praktický a cenově dostupný batoh na bike nebo turistiku? Český výrobce Haven nabízí ruksak Luminate II v několika barevných variantách a ve dvou velikostech (12 a 18 litrov). Kromě zářivých barev má ruksak taky velké reflexní logo, takže zezadu budete nepřehlédnutelní. Má prodyšnou zadní část, praktický členitý vnitřek, držák na přilbu a nepremokavou pláštěnku.

Cena: 1770 - 2050 Kč

CASTELLI INTENSO UL návleky na tretry

Návleky vhodné jak na silniční, tak i na MTB tretry, zateplené měkkoučkým flísem, vyrobené z Gore-Tex Infinitum™ materiálu, který je vysoce prodyšný a zároveň udržuje teplo. Přidaným bonusem jsou výrazné reflexní pásky na zadní straně a CamLock® zip po celé délce návleku.

Jsou v nabídce v černé nebo zářivě oranžové a žluté barvě.

Cena: 1820 Kč

ALÉ K-ATMO návleky na ruce

Zářivě žluté návleky na ruce vyrobené speciálně do nízkých teplot (4-12°C) a vlhkých podmínek. Snadno je sbalíte do zadní kapsy dresu, pokud to vypadá na déšť.

Cena: 990 Kč

AGU STRATO přilba

Silniční přilba s 20 větracími otvory, s nízkou hmotností (240 g) a Camlock uzávěrem. Díky Direct-Dial nastavení ji zvládnete přizpůsobit hlavě jednou rukou. In-mould technologie, vyjímatelná výstelka a EPS výztuha – tohle všechno za vynikající cenu.

Vyberte si ze čtyř barev.

Cena: 1560 Kč

SUOMY FREE MTB přilba

Také v lese byste měli být dobře viditelní. Pokud hledáte cenově dostupnou MTB přilbu, italský výrobce Suomy nabízí tento model v pětici barev. Přilba má 19 větracích otvorů a pevný kšilt ve stejné barvě. Mně osobně se na tomo modelu líbí minimalistický design, jelikož má přilba jen malé logo na kšiltu. Doporučuju matnou žlutou barvu, která v lese dobře vynikne.

Cena: 1660 Kč