TEST ZIMNÍHO SETU HOLOKOLO TRACE BLUE WINTER

Tagy:
TEST ZIMNÍHO SETU HOLOKOLO TRACE BLUE WINTER>

Věřím, že více milovníků cyklistiky má na letošní léto, a s ním spojené cyklo zážitky, jen ty nejlepší  vzpomínky. Sezona skončila taky v profi pelotonu a všechny závody Grand Tour, mistrovství světa, či přesunuté jarní klasiky už znají jména svých vítězů. 

Momentálně se nám rozběhla podzimní část sezony. Na jaře člověk obdivuje probouzející se   přírodu po zimě a na podzim je zase fascinovaný širokou škálou pestrých barev. Podzimní počasí nemusí odrazovat cyklisty při trávení volného času na kole. Je ovšem přirozené, že teplota venku odpovídá ročnímu období a tak by se měl správný cyklista připravit na změnu svého šatníku. Krátké kalhoty a dresy s krátkým rukávem by měl nahradit zateplenými dlouhými kalhotami,  dresem s dlouhým rukávem a vhodnými doplňky.

SPRÁVNÝ VÝBĚR

Spolupráci s Holokolo si velmi vážím a vděčím jim za možnost sdílet svoje názory a zážitky z cest prostřednictvím blogu. Před pár dny jsem dostal nabídku otestovat zimní set Holokolo. Tato příležitost mě zaujala a velmi rád jsem se výzvy ujal. Zvolil jsem si set Holokolo – Trace Blue winter, protože jsem si hned představil propojení barev oblečení se svým kolem. Při výběru setu jsem ocenil skvělou cenu za celý komplet. Zaujaly mě vlastnosti setu, především prodyšnost a zateplený elastický materiál.

OBLÉCT SE A VYRAZIT

Po rozbalení balíku a zkoušce setu jsem se nemohl dočkat, až ho konečně otestuju v opravdovém terénu. Moje tradiční jízdy směřují do okolí Vysokých Tater. V období, kdy lidé ve městech ze skříní vytahují maximálně návleky, vesty či pláštěnky, pod Tatrami už oškrabáváme přední skla na autech a na kolo se musíme už tepleji obléct. 

Typické podzimní počasí ukázalo na cyklo PC 8°C. Přestože slunce přispělo aspoň ke krásnému podzimnímu počasí, vítr připomínal, že letní dny už pominuly. Hned první pocit na kole v novém cyklistickém setu byl skvělý.  Při mé výšce 190 cm a váze 86 kg mi velikost L padla dokonale a nepociťoval jsem žádné nepohodlí. K zimnímu setu oblečení Holokolo jsem přidal i něco ze svého šatníku. Základem byla první vrstva – nátělník s dlouhým rukávem, na který jsem si oblékl dres s krátkým rukávem. Outfit jsem doplnil taky čapkou pod přilbu, a nákrčníkem. Všechno nachystané a připravené, tak pojďme jezdit a testovat za 3 ... 2 ... 1 ...

ZATEPLENÉ DLOUHÉ KALHOTY HOLOKOLO

Kalhoty jsou vyrobené z elastického materiálu a tak se mé postavě dokonale přizpůsobily. Na pocit příjemný materiál s flísem, který příjemně zahřál a tak jsem  během  jízdy nepociťoval chlad na kolena, lýtka ani stehna. Pohodlí při sjezdu skutečně oceníte díky příjemné gelové výstelce, která seděla jako ulitá a neměl jsem žádné nepříjemné pocity, že se vložka na sedle  posouvá.

Na kalhotách jsou umístěné ochranné reflexní prvky, které oceníte při jízdě ve večerních, případně pozdějších odpoledních, hodinách, kdy je viditelnost podstatně snížená a na silnicích chcete být vidět. Stylové logo Holokolo na zadní straně kalhot či na lýtkách přidává další plus v designu.

ZATEPLENÝ DRES HOKOLO

Zateplený dres je z prodyšného materiálu a díky flísu udržel tělo v teple během celé jízdy. Oceňuju větší kroužek běžce zipu, kterým si dokážete i se silnějšími rukavicami zip během jízdy rozepnout nebo naopak zapnout. Dres je zakončený silikonovým pásem, který drží na svém místě. Má tři standardní zadní kapsy, které jsou dostatečně velké, že v případě potřeby v nich můžete schovat vestu, pláštěnku nebo drobnosti jako je mobil či klíče. Rukávy jsou zakončené gumičkou, kterou bych osobně nahradil delším zúženým patentem na zápěstí. Tento detail by ocenili hlavně vysocí cyklisti. Jde však hlavně o zvyk. 

ZATEPLENÉ RUKAVICE HOLOKOLO

Rukavice maximálně splnily svůj účel. Skutečně příjemně hřály, odolávaly chladu ve sjezdech,  na prsty se neměl šanci dostat štípavý mráz, a při řazení jsem neměl žádný problém stejně jako při použití brzd. Na straně dlaně oceníte jemné zdrsnění a tak se dlaně na řídítkách  ani na omotávce nesmýkaly. Těším se, až tyto rukavice využiju v chladném počasí taky při dalších sportech, například při běhu, turistice či na běžkách. 

Když nechcete přestat s ježděním kvůli chladnějšímu počasí a chcete si užít krásu barevného podzimu ze sedla svého kola, neváhejte a vyberte si pro sebe ten správný zimní set. Myslím si, že každý cyklista a cyklistka si najde v nabídce Holokolo to, co opravdu potřebuje. Nabídka značek je široká, stejně jako volba kvalitních materiálů, a skvělý je poměr ceny a kvality oblečení.

Samozřejmě, pokud váháš s volbou správné velikosti, mrkni se na velikostní tabulku na stránkách Holokolo, nebo je přímo kontaktuj, a určitě ti rádi a ochotně poradí. Osobně jsem velmi rád, že jsem mohl  vyzkoušet set Holokolo TRACE Blue WINTER a napsat pár řádků, ve kterých popisuju svoje pocity z tohoto setu. Děkuju Holokolu : - )