TÍLKO SIX2 SML SUPERLIGHT – TAJNÁ ZBRAŇ PRO CYKLISTIKU V EXTRÉMNÍM TEPLE

Tagy:
TÍLKO SIX2 SML SUPERLIGHT – TAJNÁ ZBRAŇ PRO CYKLISTIKU V EXTRÉMNÍM TEPLE>

V posledních letech nám počasí pořádně přikuřuje. Teploty nad 35 stupňů nejsou u nás už žádnou raritou. Na trénink a závodění v takovém „safari“ se podle mého názoru nedá úplně aklimatizovat, a tak každou fyzickou aktivitu, kterou vyvineme, vnímáme pocitově hůře. Naštěstí v této moderní době existuje mnoho materiálů, které nám umožňují zvládnout podávat špičkové výkony i v tak náročných podmínkách. V tomto článku vám představím svoji „tajnou zbraň“ vůči extrémním vedrům - tílko SIX2 SML SUPERLIGHT.

PROBLÉM S PŘEHŘÍVÁNÍM ORGANISMU

Patřím k cyklistům, kteří se pravidelně zúčastňují závodů. Cyklistické závody zpravidla startují okolo jedenácté hodiny před polednem, takže svoje tělo pravidelně vystavuju extrémním podmínkám. V minulosti jsem míval velké problémy s přehříváním organismu. V “horké peci” mi doslova vřela krev v žilách a někdy mě to dostalo tak, že mě přepadla zimnice, což je už konečné stádium tohoto stavu. V každých  závodech, kde jsem se přehřál, jsem musel následně zvolnit z tempa a dál už jen tak putovat krajinou. Zlom nastal, když jsem objevil výhody termoprádla určeného do extrémních veder. 

DŮVODY, PROČ SE ORGANISMUS BEZ TERMA MŮŽE PŘEHŘÍVAT

  1. Ne každý cyklistický dres má ochranný UV faktor, takže když pod ním nic nemáte, tak vám slunce „spálí“ i pokožku, což rapidně ubírá na výkonu a pocit tepla je neskutečně nepříjemný. 
  2. Při jízdě bez termoprádla vás totálně zalévá pot, póry nemohou dýchat, a tak se tělo nestíhá ochlazovat tak, jak je nutné.
  3. Z dresu na sobe máte jen mokrý hadr přilepený na tělo. Teplota se v lese, na loukách, ve sjezdech a výjezdech dynamicky mění, proto tyto rozdíly vnímáte ještě senzitivněji. Když vyletíte z lesa, (kde ve stínu a ve sjezdu profouknete) na rozpálenou louku, tak jste prostě na odpadnutí a z nasazeného tempa musíte jednoduše zvolnit.
  4. Při profouknutí ve sjezdu můžete bez terma pociťovat ochlazení, což není dobré z hlediska vašeho zdraví. Nejčasteji to na těle odnese kříž, protože prochladne a v následujících dnech můžete pociťovat nepříjemnou bolest právě v této oblasti. 

Z ČEHO JE UŠITÝ NÁTĚLNÍK SIX2 SML SUPERLIGHT 

 

V současnosti jezdím v termo tílku od italské firmy SIX2 SML SUPERLIGHT. Tílko je ušité z polypropylénu a karbonových vláken. Je vhodné na všechny sporty za vysokých teplot. Produkt se doporučuje nosit v přímém kontaktu s pokožkou pod sportovní oděv. Maximální ochrana proti potu, udržuje vaši pokožku suchou a působí proti tvorbě pachů. Udržuje i správnou termoregulaci těla, což je při sportovním výkonu klíčové.

JAK MI NÁTĚLNÍK SEDÍ

 

Tílko má výborný sportovní střih, je úplně elastické a v kontaktu s pokožkou je velmi pohodlné. Popravdě ani necítím, že na sobě něco mám. Pod dresem mi nepřekáží, nikde se nekrabatí a jsem s ním velmi spokojený. Když si ho budete objednávat, tak si objednejte velikost o jedno číslo větší, než je vaše konfekční velikost. 

JAKÉ BENEFITY PŘI JÍZDĚ V NĚM POCIŤUJU

 

Někdo si určitě stále říká, že vrstvit v takovém teple nemá smsl a dlouho jsem si to myslel i já. Opak byl pravdou. Je jasné, že stále mi je pocitově teplo, ale tělo mám během celého výkonu suché a teplotní rozdíly nevnímám tak senzitivně. Materiál drží konstantní teplotu organismu během celého výkonu. Nemám pocit přehřívání ani v otevřených stoupáních na loukách, kde mi Garmin ukazuje třeba až 39 stupňů. Ve sjezdech neprofouknu, takže si chráním taky svoje zdraví. Od té doby co ho mám, jsem se ještě ani jednou nepřehřál a v závodech nebo na tréninku můžu podat plný výkon.

Když nemůžete podat optimální výkon v takto náročných podmínkách, jako jsou extrémní horka, doporučuju vám zkusit termo tílko od firmy SIX2 SML SUPERLIGHT, jako jeden z materiálních prostředků, který by mohl přispět ke zvýšení vašeho komfortu během závodů nebo tréninku, kde potřebujete podávat maximální výkony. Tílko najdete na stránce Holokolo, kde ho mají i v krásných barevných možnostech.